Главни извориИван ТомажичЈожко ШавлиМатеј Бор: ВЕНЕТИ – ПРВИТЕ ГРАДИТЕЛИ НА ЕВРОПСКОТО ОПШТЕСТВО

Марио АлинеиПОТЕКЛОТО НА ЕВРОПСКИТЕ ЈАЗИЦИ (ORIGINI DELLE LINGUE D'EUROPA)

Списокот со целосните трудови би бил предолгпа затоа одлучивме да направиме листа на некои автори кои извршиле влијание врз денешните истражувања за ВенетитеНивните дела можете да ги најдете во книжарницитебиблиотеките или на интернет.Некои автори направиле значајни истражувањано нивните заклучоци не секогаш соодветствуваат со нашите. >>>>>