Sporočamo tragično novico, da je v soboto, v 95-tem letu starosti, preminil bistri um, organizator, raziskovalec in mecen sodobne "venetologije", p. Ivan Tomažič. Večno se bomo spominjali njegovih jasnih, pronicljivih zapisov, posebej v vročih razpravah z nekaterimi znanstveniki, s čimer je na svojo stran pridobil številne simpatizerje in postavil temelje za sodobno kritiko priselitve narodov.

Prispevka: http://www.delo.si/novice/slovenija/umrl-je-pater-tomazic-ustanovitelj-korotana.html
http://radio.ognjisce.si/sl/151/ssd/13075/

It is with great sadness that we announce passing of Ivan Tomažič on saturday, 22nd of February at the age of 94. Mr. Tomažič was the organizer, researcher and sponsor of modern revival in Venetic studies. He will be in remembrance of us with his well thought writings, expecially through his debates with some frenetic scientists. He made Venetic studies so popular to many of us.

Pogrebje bil 26. 2. 2014 ob 14:00 v Pregarjah.

Žalna seja:  četrtek, 6. marec ob 18. uri, v dvorani Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva ulica 1/4

Verbovšek: Komu nismo tujciPreminul je g. Lepold Verbovšek (roj. 2. maja 1922 ÷ umrl 22. maja, 2011), filolog, zaveden Slovenec, prvoborec šercerjevega bataljona, interniran v Italijo in nato partizanil v Italiji (ANPI), po vojni zaprt. Bil je ljubiteljski zgodovinar tako najzgodnješe zgodovine Slovencev kot tudi najnovejše dobe. Bil je odličen toponomastik in je zbral pomembne toponomastične podatke slovenskega izvora iz sosednjih dežel. Njegove najbolj znane knjižne objave so "Komu (ni)smo tujci", "V senci zgodovine" skupaj z Davorinom M. Žunkovičem in "Danes, iz včeraj za jutri". Jože Rant.
Veneti.info se pridružuje sožalnim brzojavkam. Njegova dela nam bodo v večen spomin.

V petek, 7. marca 2008 je bila na sporedu TV KANALA 5 (Skopje, Makedonija) oddaja z naslovom: Венетите, едно од настарите народи во Европа (Veneti, eno najstarejših evropskih ljudstev).

V nedavnem prispevku Nedeljskega dnevnika je zapisan pogovor z zgodovinarjem Petrom Štihom kot recenzentom pri izdaji Zgodovinskega atlasa Slovenije. Žal ugotavljamo, da prof. Štih vztraja in še poglablja svoj ekstremistični pristop pri tolmačenju slovenske zgodovine. Ob tem se je vnela že vroča polemika (Vodopivec, Šiško, Kebe, Moškon ...), zato vas nanjo opozarjamo preko slednjih povezav: Polemika v pismih - polemika na forumu.


Prisotni smo bili na Peti mednarodni konferenci, projekta Korenine Slovenskega naroda, 8. in 9. junija 2007 v Ljubljani, naslovljeni:

IZVOR EVROPEJCEV
Image